TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pomazánka z pečené mrkve

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev450
Česnek15
Bryndza75
Řecký jogurt bílý 0% (Milko)75

Dochucovadla:

hmotnost hotového pokrmu: 345 g nutriční hodnoty na 100 g hotové pomazánky: 550 kJ Bílkoviny 8 g, Tuky 5 g, Sacharidy 13 g, SAFA 3,2 g, Cukry 7,8 g, Vláknina 4,1 g

Energetická hodnota celkem: 1896 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 11, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 316 kJ

Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na menší špalíčky, dáme do pekáčku společně s celými stroužky česneku a podlijeme trochou vody (případně můžeme přidat trochu oleje). Upečeme doměkka a necháme vychladnout. Zeleninu rozmixujeme společně s vymáčknutými stroužky česneku, bryndzou a řeckým jogurtem.

Hodnocení (34 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 01. 2019 20:38
Vařím mrkev a česnek přes páru a také je to chutné :-)
15. 12. 2018 21:03
Mám ráda mrkev, tak doufám bude chutnat.
10. 12. 2018 08:03
zajímavé, bryndzu moc nemusím , ale vyzkouším
29. 12. 2017 20:37
trochu si tu kombinaci nedovedu představit, ale zkusím ji....
24. 08. 2017 17:23
Zrovna dneska jsem ji dělala na večeři a musím říct, že ta brynza tomu dává tu správnou chuť, já jsem tam přidala kromě česneku ještě cibuli, kterou jsem potom rozmixovala s ostatními ingrediencemi.
24. 07. 2017 08:36
Vyzkoušela jsem, ale kombinace mrkve a bryndzy mi moc nesedla, asi zůstanu u klasických receptur
20. 07. 2017 14:13
Pomazánka byla výborná, nechávala jsem si porci na večeři a ona se vypařila ( manžel mi snědl i s mým posledním krajíčkem večerního chlebíku).
18. 07. 2017 17:14
Vypadá to lákavě.
18. 07. 2017 10:01
Konečně jsem sehnala bryndzu. Moc výborná snídaně.
06. 07. 2017 21:12
Zajímavý recept
06. 07. 2017 09:45
Pbyrtusova: Významné množství karcinogenních látek se může vytvořit, když ji spálíte, což ale platí u všeho a ne jen u mrkve. Malé množství nežádoucích látek se může tvořit i při běžném pečení potravin (např. akrylamid, který vzniká za vyšší teploty v potravinách, které jsou bohaté na sacharidy a zároveň obsahují určitý podíl aminokyselin), ale například v chlebu nebo bramborách bude této látky vznikat určitě více než u mrkve a jsou to potraviny, které běžně konzumujeme. Takže hlavně mrkev (ani jiné potraviny) nespálit a péct jen tak akorát :)
06. 07. 2017 08:58
Je pravda, že mrkev se nemá péct - prý uvolněje karcinogenní látky?
04. 07. 2017 18:38
Vyzkouším, ale bryndzu nahradím tvarohem.
04. 07. 2017 18:17
Určitě mi bude chutnat, zkusím i s jinou zeleninou.
03. 07. 2017 22:18
Tak to určitě zkusím a hned ve středu
03. 07. 2017 22:09
Určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci :-)
03. 07. 2017 21:11
Sbíhají se mi sliny
03. 07. 2017 20:54
Už je mi hodně let, ale bryndzu jsem nikdy nejedla. Nakoupím a vyzkouším.
03. 07. 2017 20:13
To by šlo
03. 07. 2017 17:48
Vyzkouším, už se těším.Mrkev mám ráda.
03. 07. 2017 17:06
Určitě vyzkouším. Bryndzu už jsem dlouho nejedla.
03. 07. 2017 15:59
zajimava kombinace - vyzkousim. Diky
03. 07. 2017 15:17
tak to fakt neznám , hned vyzkouším
03. 07. 2017 14:19
Mrkev miluji určitě vyzkousim
03. 07. 2017 09:31
Taky vyzkouším, vypadá to moc zajímavě a hlavně je i snadné a rychlé.
03. 07. 2017 09:19
To zní dobře a nikdy by mne nenapadlo mrkev péct. Ráda vyzkouším :-)
03. 07. 2017 05:52
To určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci :-)
03. 07. 2017 04:34
Pro mě nový a zajímavý recept.
03. 07. 2017 00:16
Moc zajímavý recept. Vyzkouším.

Naši partneři