- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 450 |
Česnek | 15 |
Bryndza | 75 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 75 |
Dochucovadla:
hmotnost hotového pokrmu: 345 g nutriční hodnoty na 100 g hotové pomazánky: 550 kJ Bílkoviny 8 g, Tuky 5 g, Sacharidy 13 g, SAFA 3,2 g, Cukry 7,8 g, Vláknina 4,1 g
Energetická hodnota celkem: 1896 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 316 kJ
Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mrkev očistíme a nakrájíme na menší špalíčky, dáme do pekáčku společně s celými stroužky česneku a podlijeme trochou vody (případně můžeme přidat trochu oleje). Upečeme doměkka a necháme vychladnout. Zeleninu rozmixujeme společně s vymáčknutými stroužky česneku, bryndzou a řeckým jogurtem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.